Ajankohtaista

Lue ja seuraa ajankohtaisia uutisia talous- ja henkilöstöhallintoa koskevista uudistuksista. Pysy ajan tasalla viranomaishallinnon muutoksista ja verkkopalveluista.

Lue blogiartikkeleista ajankohtaisia kirjoituksia digitaalisista talous- ja henkilöstöhallinnon ratkaisuista, asiakastarinoita sekä ajatusjohtajiemme mietteitä talousjohtamisen tulevaisuudesta.


Hallitus esittää asunto-osakeyhtiölakiin muutoksia (He 250/2022), joilla helpotetaan esteettömyyttä parantavien sekä kestävää asumista edistävien muutostöiden tekemistä. Muutosten on tarkoitus tulla voimaan mahdollisimman pian.
Esityksen mukaan taloyhtiön osakkaalla olisi jatkossa oikeus tehdä omalla kustannuksellaan esteettömyyttä parantavia...

Sosiaali- ja terveysministeriö tiedottaa (linkki), että hallitus on antanut lakiesityksen (He 179/2022), jonka mukaan palkansaajan työttömyysvakuutusmaksu olisi 1,50 prosenttia palkasta vuonna 2023.

Kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut koronapandemian vuoksi yli 25 prosenttia vertailukaudesta ja joilla on sen vuoksi vaikeuksia selvitä joustamattomista kustannuksista ja palkkakuluista. Hallituksen linjauksen mukaan tuen tarve ja määrä arvioidaan koronaepidemian aiheuttaman liikevaihdon äkillisen menetyksen...

Kustannustuen viides hakukierros on alkanut 21.12.2021. Tuen hakuaika on 21.12.2021-18.2.2022 ja tuki kohdistuu kuluihin, jotka ovat syntyneet 1.6.-30.9.2021. Tukea haetaan Valtiokonttorin sähköisestä asiointipalvelusta. Linkki asiointipalveluun sekä ohjeet tuen hakemiseen päivittyvät Valtiokonttorin sivulle hakuajan lähestyessä. Lue ohjeet tästä.

Monet yritykset ovat ihmetelleet ja harmitelleet, miksi vain kiinteistövero on mahdollista saada maksettavaksi verkkolaskuna. Nyt tähän on luvassa muutos. Jatkossa myös yhteisöjen tuloverot lähetetään maksettavaksi verkkolaskuna, jos yrityksellä on verkkolaskuosoite.

Syyskuun alusta alkaen Katso-tunniste ja Katso-valtuus eivät enää toimi missään valtionhallinnon asiointipalveluissa. Jatkossa puolesta asiointi hoidetaan Suomi.fi-palveluiden avulla. Moni yritys, yhdistys ja muu yhteisö käyttää edelleen vain Katso-tunnistetta. Puolesta asioinnin uudet käytännöt kannattaa tarkistaa asiointipalveluista hyvissä ajoin...

Kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut merkittävästi COVID-19 -pandemian vuoksi ja joilla on vaikeasti sopeutettavia tukikauteen (1.3. -31.5.2021) kohdistuvia palkka- ja muita kuluja. Kustannustuen tavoitteena on yritysten toiminnan jatkuvuuden tukeminen COVID19-pandemian aikaansaamassa vaikeassa tilanteessa sekä...