Verohallinon OP:n tili poistuu käytöstä

06.11.2020

Verohallinto tiedottaa, että Verohallinnon OP:n tili poistuu käytöstä 30.11.2020. Tämän jälkeen Verohallinnon OP:n tilille ei kannata enää maksaa veroja. Verot tulee joulukuusta alkaen maksaa Verohallinnon Danske Bankin ja Nordean tileille.

Verohallinnon tilinumerot Danske Bankissa ja Nordeassa säilyvät ennallaan. Niille voi maksaa veroja myös marraskuun jälkeen.

Maksaessa on muistettava aina käyttää tilinumeron lisäksi myös sen verolajin viitenumeroa, mitä veroa ollaan maksamassa. Viitenumerot ovat asiakaskohtaisia, eli esimerkiksi omaa kiinteistöveron viitenumeroa ei voi käyttää puolison kiinteistöveron maksuun. Verohallinnon tilinumerot ja oikea viitenumero löytyvät OmaVerosta ja verotuspäätökseltä.

E-laskuissa ja suoramaksuissa OP:n tilinumeron käytöstä poistuminen on huomioitu etukäteen, joten niiden kautta maksaessa maksut ovat tulleet ja tulevat myös jatkossa perille.

OP:n tilinumeron käytöstä poistuminen johtuu siitä, että Valtion maksuliikennepalveluiden sopimus OP:n kanssa päättyy 30.11.2020. Uudella sopimuskaudella Valtion maksuliikennepalveluiden toimittajiksi on valittu Danske Bank ja Nordea.